sigla asisco Stivuitor Macara turn Lift santier Automacara Elevator auto S.C. ASISCO TEHNIC S.R.L.
str. Zizinului nr. 10, bloc 38, apt. 30
Brasov, cod postal 500414
jud. Brasov
telefon: 0374 - 012324
fax: 0368 - 004552
mobil: 0753 - 012324
e-mail: office@asisco.ro


       Legator de sarcina - persoana instruita si autorizata sa efectueze legarea si fixarea sarcinilor care urmeaza sa fie ridicate cu ajutorul macaralei.

       Instruire si autorizare legator de sarcina (conform PT CR 8-2009)

       Personalul auxiliar de deservire a instalatiilor de ridicat (legatori de sarcina la macarale) este instruit anual de catre operatorul RSVTI al detinatorului/utilizatorului instalatiei de ridicat.

       Instruirile anuale se desfasoara pe baza programelor in functie de tipul instalatiei de ridicat deservite.

       Instruirea anuala se finalizeaza cu sustinerea unui examen pentru verificarea cunostintelor profesionale si a deprinderilor practice.

       Pentru a putea participa la examinarea in urma instruirii anuale, candidatii trebuie sa prezinte fisa de aptitudini de medicina muncii cu mentiunea "Apt pentru prestarea ocupatiei de legator de sarcina" sau un document echivalent emis de autoritatea competenta in domeniu dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau stat semnatar al Acordului privind Spatiul Economic European.

       Rezultatele examinarii sunt consemnate intr-un proces-verbal de examinare periodica intocmit de catre operatorul RSVTI.

       Pe baza datelor din procesul-verbal de examinare periodica, participantilor declarati "admisi" le sunt eliberate adeverinte.

       Adeverinta este valabila timp de 1 (un) an, numai pentru deservirea instalatiilor de ridicat pentru care personalul a fost instruit.

       Evidenta adeverintelor eliberate este tinuta de operatorul RSVTI.

       Personalul care nu se prezinta la examinarile anuale sau care obtine rezultate necorespunzatoare, nu poate deservi instalatia de ridicat.

       Personalul de deservire instruit conform prevederilor prezentei prescriptii tehnice, este obligat sa poarte adeverinta permanent la locul de munca.
test 1 legator sarcina test 2 legator sarcina
model 1 test legator sarcina model 2 test legator sarcina

autorizare legatori sarcina
suport curs legator sarcina

instructiuni legatori sarcina instructiuni prindere sarcina
instructiuni legatori sarcina instructiuni prindere sarcinaPrima pagina | Legislatie | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Contact

© Asisco Tehnic 2007-2011

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!